Helsinki-Cotonou Ensemble

”Weather Report meets Fela, you might say. They are good enough.” – Rick Sanders, fRoots

 

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama yhdeksänhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Beniniin. Yhtye nauhoitti esikoisalbuminsa, ”Beaucoup de Piment!”, Cotonoussa ja julkaisi sen toukokuussa 2013 Suomessa. Samana kesänä Helsinki-Cotonou Ensemble keikkaili ahkerasti kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Maaliskuussa 2018 ilmestyi yhtyeen toinen levy ”Let’s Stay Together”. Kahden julkaisun väliin on mahtunut paljon. Yhtye on kiertänyt Kanadan suuria festivaaleja, soittanut Keski-Euroopan afro- ja jazzfestivaaleilla sekä mm. Szigetissä Budapestissa, joka on Euroopan suurimpia musiikkifestivaaleja Roskilden tyyliin. Kotimaassa Helsinki-Cotonou Ensemble on ehtinyt haalia kalenteriinsa isoja ja pieniä tapahtumia Pori Jazzeista Sodankylän filmifestivaaleille ja Turku Jazz Festivalilta Tampereen Funky Buddhaan.

HCE:n musiikissa yhdistyvät funk-rytmit ja jazz-harmoniat sielukkaisiin sävellyksiin voodoon hengessä.. HCE kiinnostaa niin jazzin kuin maailmanmusiikin ystäviä, ja se on saanut arvostusta ammattilaisten piireissä kautta maailman. Lokakuussa 2018 Helsinki-Cotonou Ensemble esiintyy Espanjassa WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla, joka  on alan tärkein näyttäytymispaikka.

Kokoonpano:

Janne Halonen – kitara, laulu
Noël Saïzonou – lyömäsoittimet, laulu
Mikko Pöyhönen – rummut
Sampo Riskilä – basso
Mikko Pettinen – trumpetti, laulu
Visa Oscar – koskettimet
Menard Mponda – lyömäsoittimet, laulu
Joakim Berghäll – saksofoni, laulu

 

Kotisivuthttp://www.helsinkicotonouensemble.com

 

Facebook: http://www.facebook.com/HelsinkiCotonouEnsemble

 

Youtubehttp://www.youtube.com/cyberjanne

 

Youtube Live playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLmjmPNor6iF1-0QE-NXBLtVbylLyyNgIm

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6Bh5irJjRyN5ltqeaIIx5i

 

Levy-yhtiö Bafe’s Factoryhttp://www.bafesfactory.fi/hce/

 

 

Szigetin keikkataltiointi: https://www.youtube.com/watch?v=Ko_s6vxdn6g&t=1457s