Nive and the Deer Children

Maailman luovimmatkaan lastenkirjailijat eivät keksisi kirjoittaa Nive Nielsenin tarinaa, niin uskomaton se on. Hänen ensimmäinen konserttinsa oli Tanskan kuningattarelle kansallisella televisiokanavalla; hän näytteli Colin Farrellin kanssa elokuvassa “The New World”; hän on oikeasti inuiitti, todellinen grönlantilainen, tottunut yöttömään yöhön kuten suomalaisetkin. Nive soittaa pientä punaista ukulelea bändissä, jonka nimi on the Deer Children. Hän kirjoittaa lauluja rakkaudesta ja poroista ja kahvin keiton unohtamisesta.

Nive on mm. voittanut IMA Independent Music Awardin Yhdysvalloissa, on ollut ehdolla pohjoismaisen Grammyn saajaksi, tehnyt yhteistyötä Tchad Blaken, Howe Gelbin & John Parishin sekä mm. The Black Keys ja Wolf Parade yhtyeiden riveistä tuttujen muusikkoystäviensä kanssa. Tätäkin listaa yllättävämpi on hänen kykynsä kertoa tarinoita, käyttää laaja-alaista ääntään eri tavoilla aina täydellisesti niihin sopien. Laulut ovat iättömiä, saavuttamattomia ja vaikea paikallistaa, ja kuitenkin tästä maailmasta, lehmipoikien ja taruhahmojen elämästä, preerioilta ja jääkentiltä. Niven musiikki on inuiitti indieta, lumilauluja, karuja kansanlauluja tai tunnelmallisia taikaloitsuja, kuulijan mukaan muuntuen.

Nive and the Deer Children ovat tarjonneet jo useita vuosia unohtumattomia hetkiä kahdella albumilla ja lukemattomilla keikoilla ympäri maailmaa. Näiden matkojen monipuoliset vaikutteet kuuluvat musiikissa luontevasti toisiinsa yhdistyen ja tehden yhtyeestä persoonallisen ja poikkeuksellisen tapauksen populaarimusiikissa. Yhtyeeltä on tulossa uusi albumi syksyllä 2018.

www.niveandthedeerchildren.com

are you ready (music video)
https://youtu.be/g38lIZMn99c

are you ready (live on Danish morning TV talk show)
https://youtu.be/NcKbjP1zZJU

still the same (acoustic, live for nordic playlist @reeperbahn)
https://youtu.be/hBXmQEf6OUo

tulugaq (music video)
https://youtu.be/LTt4MCbm_kI

room (music video)
https://youtu.be/K9iC0rNELyw

good for you (music video)
https://youtu.be/MNZ4vFV0Rd0