Renaud Garcia-Fons

Viisikielisen basson mestari Renaud Garcia-Fonsin musiikki kuljettaa kuulijaa yli maantieteellisten ja genrerajojen aina jazzista klassiseen musiikkiin, flamencoon ja nykymusiikkiin. Sävellyksissä voi kuulla kaikuja itämaista, Välimeren rannoilta ja latinalaisesta Amerikasta, ja bassoa säestävät monet soittimet luutusta pasuunaan ja harmonikasta ja derboukaan.

Pystybasson Paganiniksikin kutsutun Garcia-Fonsin soittotekniikasta heijastuu hänen opettajansa, basson taituri François Rabbathin vaikutus. Improvisaatiolla on keskeinen sija hänen musiikillisessa visiossaan. Oman tyylin löytymisen kannalta keskeistä oli Garcia-Fonsin idea lisätä bassoonsa viides kieli ja tutkia instrumentin mahdollisuuksia yhtenä ensemblen improvisoivista äänistä. Viisikielinen basso ja hänen con arco- ja pizzicato-tekniikkansa nostivat Renaud Garcia-Fonsin instrumenttinsa tarjoamia mahdollisuuksia tutkivaksi ja alati laajentavaksi taiteilijaksi.

Renaud Garcia-Fons tutustui syvällisemmin jazziin soittaessaan Orchestre des Contrabasses ja Orchestre National de Jazz -kokoonpanoissa. Kiinnostus flamencoa kohtaan on johtanut yhteistyöhön David Dorantesin, Gerardo Núñezin ja Esperanza Fernandezin kanssa. Välimeren alueen ja itämaiden musiikillinen traditio kuuluu Garcia-Fonsin soitossa mm. kreikkalaisen Angélique Ionatosin, tunisialaisen Dhafer Youssefin, turkkilaisen Kudsi Ergüner ja vietnamilaisen Huong Tanhin kanssa. Garcia-Fons on moneen kertaan palkittu musiikillisista ansioistaan niin kotimaassaan Ranskassa kuin ulkomailla.

Videot:

Le Long de la Seine https://www.youtube.com/watch?v=ng5cwvqASLA

Renaud Garcia-Fons & Derya Turkan: Silk Moon https://www.youtube.com/watch?v=wyPMS_nm-gQ

 

Kotisivu: www.renaudgarciafons.com/