Teho.

Teho. On yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye. Hannu Saha kuvailee vuoden 2016 Konsta Jylhä -kilpailun puheessaan voittajayhtyeelle: ”Teho.n muusikot tuntevat perinteen läpikotaisin. Raudanlujina, monipuolisina ammattilaisina he tekevät sillä mitä lystäävät ja pystyvät viemään musiikkia äärilaidasta toiseen.”

Teho.n musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä. Teho.n molemmat jäsenet ovat kansanmusiikkikentän kärkinimiä ja genrerajoja kaihtamattomia freelancereita . Heillä on vuosien yhteissoittokokemus mm. Frigg-yhtyeen riveistä, molemmat opettavat sivutoimisesti Sibelius-Akatemiassa ja kummallakin on luotsattavanaan myös oma yhtye.

Teho.n debyyttialbumi  ”(E2 + ε + V) x I3 = P” oli Emma-ehdokkaana vuoden 2018 parhaana kansanmusiikki levynä.

 

Herkemmistä tunnelmoinneista hyperaktiiviseen Sahanperän sottiisin versiointiin Teho. jättää kuulijansa suu auki ihmettelemään kuinka kahdesta miehestä voi lähteä noin massiivisen kuuloinen kokonaisuus.” - Antti Janka-Murros, Kansanmusiikki-lehti

 

www.moreteho.com

 

VIDEOT:

Tähtisilmä valssi https://www.youtube.com/watch?v=pEgX9y8d9V8

Sahanperän sottiisi LIVE https://www.youtube.com/watch?v=ylk7qAqWxf4