FIENG

Anton Mejias

Bio

Pianisti Anton Mejias piti ensimmäisen soolokonserttinsa jo 8-vuotiaana esittäen muun muassa itse säveltämänsä 12 preludin sarjan. Sen jälkeen tämä hämmästyttävän taitava pianisti on konsertoinut ahkerasti Suomen merkittävimmillä festivaaleilla sekä useissa Euroopan maissa. Tällä hetkellä hän opiskelee Curtis-instituutissa Philadelphiassa Gary Graffmanin johdolla. Hänet hyväksyttiin opiskelijaksi myös New Yorkin Juilliardiin sekä Pietarin Rimski-Korsakov-konservatorioon. Sitä ennen hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajinaan Teppo Koivisto ja Niklas Pokki.

Helmikuussa 2019 Mejias voitti Pohjoismaisen pianokilpailun Arvikassa, Ruotsissa, tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Hän oli kilpailun nuorin osallistuja 17 vuoden ikäisenä. Hän on myös voittanut ikäluokkansa kategorian Steinway Piano Festivalilla Suomessa vuonna 2016 ja toisen palkinnon Tampereen pianokilpailussa 2017.

Vuonna 2020 Mejias esiintyi mm. Helsingin kaupunginorkesterin kanssa; teos oli Mozartin konsertto kolmelle pianolla, jossa hänen kanssaan soittivat Apollo Artistien Tarmo Peltokoski ja Ossi Tanner. Vuoden 2021 ensimmäinen konsertti on Jyväskylän kaupunginorkesterin solistina tammikuussa, josta alla arvostelun sitaatti.

"Ravel rakentaa G-duuri pianokonserttoonsa valtaisan jännitteen kahden ääriosan ja hitaan Adagio assain välille. Anton Mejias lunastaa suuret odotukset vaivattomalla uppoutumisellaan ääriosien urbaaniin vimmaisuuteen, jossa ilakoidaan jazzin ja hämyisten, harpulla hienosti kudottujen salaperäisten hetkien estottomasti vaihdellessa."

Jari Hoffrén, Keskisuomalainen 21.1.2021

"Illan solisti, vasta 18-vuotias Anton Mejias aloittaa jämäkästi alaspäin etenevällä juoksutuksella ja tavoittaa osan traagiset, juhlavat ja välillä ilakoivat sävyt vaivattoman selkeästi. Chopinin tekstuuri on taiturimaisesti rönsyilevää. Mejiaksen soitossa on koruton ja päämäärätietoinen ote. Kuulijan ei tarvitse ponnistella löytääkseen teemojen punaisen langan. Toinen osa olikin sitten pelkkää tähtitaivaan säteilevää loistetta."

Kaija Huida, Satakunnan kansa, 8.11.2019

"Kuudesta jälkimmäisen ryhmän soittajasta nousi samaten esiin yksi suurenmoinen pianisti: Anton Mejias (s. 2001), kilpailun kuopus ja megalomaaninen lahjakkuus. Mejias järisytti Tampereen Musiikkiakatemialle tullutta yleisöä heti aluksiLisztin h-molli-balladin tajuttoman hienosyisellä ja dramaattisella esityksellä."

Harri Hautala, Aamulehti 30.4.2017

”Läpi konsertin Mejiaksen soitossa kuului oma ääni ja sointimaailma, mikä on harvinaista näin nuorelle soittajalle.”
Pauliina Rahiala, Turun Sanomat 17.8.2017

”Mejias on kilpailun 'ihmelapsi', huippuluokan virtuoosikyky. Hänellä ei ollut varsinaisia teknisiä vaikeuksia Rahmaninovin kolmannessa, d-molli-pianokonsertossa.”
Hannu-Ilari Lampila, Helsingin Sanomat 7.5.2017

Videot

Seuraa