FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Alex Simu Quintet

Bio

Echoes of Bucharest – heijastuma nykyhetkestä, pala menneisyyttä ja katsaus rikkaan monikulttuurisen kaupungin tulevaisuuteen. Palkintoja kerännyt, kansainvälisesti tunnustettu klarinetisti, saksofonisti ja säveltäjä Alex Simu tulkitsee kotikaupunkiaan kvintettinsä esikoisalbumilla.

Sävellysten musiikillinen konsepti nojaa Simun luontevaan kokemukseen kotikaupungistaan, jota hän tarkastelee tunneperäisten lasien läpi sitoen sen läheisesti menneisyyteen. Kaikki äänet ovat saaneet inspiraationsa Bukarestin historiasta, sen luomisesta ja kehityksestä aina tähän päivään ja tulevaan.

Romania perustettiin idän ja lännen välissä, ja se hyötyi keskisestä asemastaan saaden kulttuurisia vaikutteita molemmista suunnista, mikä johti erilaisten identiteettien syntymiseen ajan kuluessa. Kaikki ne vaikutukset, jotka on kaiverrerru Bukarestin kulttuuriseen identiteettiin heräävät eloon melodioissa, rytmisissä teemoissa ja motiiveissa. George Enescun ja Dimitrie Cantemirin klassisten teosten osia on sovitettu tuomaan harmoniaa nykyjazz-ilmaisun ja improvisaation lomaan antaen samalla niille ansaitsemansa arvostuksen.

  • Alex Simu – clarinets (Romania)
  • Franz von Chossy – piano (Saksa)
  • George Dumitriu – viola/guitar (Romania)
  • Jörg Brinkmann – cello (Saksa)
  • Kristijan Krajnčan – cello/drums (Slovenia)

Alex Simu on tunnettu maailmanmusiikkipiireissä mm. Arifan toisena perustajana ja yhteistyöstään Aynurin kanssa, ja hän oli aikoinaan European Jazz Orchestran jäsen. Hän on myös palkittu musiikistaan elokuviin. Alexin musiikilliset projektinsa maailmanmusiikin ja jazzin saralla ovat vieneet hänet maailman suurimmille festivaaleille ja klubeille kaikilla mantereilla vuodesta 2010 lähtien.

Videos

Follow

http://www.alexsimu.nl