FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Luca Aquino

Bio

Luca Aquino on italialainen trumpetisti, jolla on omanlaisensa moderni soundi, joka kumpuaa alunperin varsinkin rockista. Hän rakastaa ennen kaikkea melodioita, mutta karttaa valmiita malleja ja virtuositeetilla briljeerausta. Musiikissa ääni ja hiljaisuus ovat hänelle yhtä tärkeitä. Hänen sointinsa on ainutlaatuinen, ja hän rakastaa soittaa erityisesti rakenteista vapaata musiikkia.

Luca aloitti trumpetin soiton 20-vuotiaana lumoutuneena Miles Davisin rikkaasta ja lämpimästä soundista ja hurmaantuneena Chet Bakerin tunnelmoinnista. Hankittuaan loppututkinnon taloustieteiden puolelta hän päätti keskittyä musiikkiin. Luca on opiskellut mm. Enrico Ravan ja Paolo Fresun johdolla – heidän kanssaan hän on myös esiintynyt paljon – mutta pääasiassa Luca on itseoppinut.

Lucan ensimmäinen levy omalla nimellä oli v. 2008 ilmestynyt “Sopra le nuvole”, jonka tuotti Universal Music. Samana vuonna hänelle myönnettiin solisteille tarkoitettu “Massimo Urbani International Award”. Seuraavana vuonna Luca äänitti “Lunarian”, jolla hän saavutti ”Top Jazz Award for the best Italian Jazz musician” -tittelin. Sitten ilmestyi ”Amam, joka äänitettiin Skopjien muinaisessa turkkilaisessa kylpylässä. 
V. 2010 hän äänitti Mimmo Paladinon kanssa soolotrumpettiprojektinsa ”Icaro solo”, ja v. 2011 norjalaisen trion kanssa ”Chiaron”, jonka tuotti Paolo Fresun Tùk Music. Seuraavana vuonna konsertoituaan Jon Hasselin ja Enrico Ravan kanssa Manu Katché pestasi Lucan riveihinsä, mistä alkoi yhteinen maailmankiertue. Vuonna 2013 Luca päätti äänittää ensimmäisen akustisen levynsä “aQustico”, joka on tuonut hänelle ylistäviä arvosteluja. Uransa aikana Luca on ollut mukana yli sadalla levyllä, joiden genre vaihtelee jazzista hip hopiin, grungesta singer/songwriter-tyyppiseen musiikkin, jopa metalliin ja popiin sekä elokuvamusiikkiin. Em. “aQustico” oli v. 2013 Italian jazz-albumien Top 10:ssä ja Luca itse 3. sijalla Italian jazztrumpetistien listalla. Sijoitukset ovat pysyneet korkealla siitä saakka.

Viime vuosina Luca on ollut kiireinen omien julkaisujensa kanssa. Kesäkuussa 2014 näki päivänvalon ROCK 4.0, jolla Luca juhli nelikymppisiään. Vuonna 2015 hän julkaisi ”OverDOORS”-levyn, tribuutin kovasti ihailemalleen The Doorsille. ”aQustico Vol. II” julkaistiin vuonna 2017, ja samana vuonna tuli ulos myös UNESCO-projektin lopputuotos ”Petra”, jonka hän äänitti yhdessä Jordanian Ochestran kanssa. Toivuttuaan kaksi vuotta vaivanneesta kasvohalvauksesta Luca äänitti vuonna 2019 "Italian Songbookin", jonka ACT Music julkaisi samana vuonna. Italian Songbook sisältää jazz-versioita rakastetuista italialaisklassikoista kuten La Strada ja Deborah's Theme.

Videos

Follow

http://www.lucaaquino.com