FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Pascal Schumacher

Bio

Arvostettu ja moneen otteeseen palkittu säveltäjä, vibrafonisti ja bändiliideri Pascal Schumacher on Luxembourgin lahja musiikkimaailmalle kaikki genre-rajat ylittäen. Hänen taustansa on niin klassisessa musiikissa kuin jazzissa, mutta viime vuosina ilmaisu on mennyt yhä enemmän elektronisen musiikin suuntaan.

Pascal on ehtinyt esiintyä ja levyttää monissa yhteyksissä yli 10 vuoden kestäneen uransa aikana. Pascal soitti mm. Francesco Tristanon ja Bachar Mar-Khalifén albumilla Afrodiziak ja hän vieraili muncheniläisen Arash Safaianin levyllä ÜberBach, joka on edelleen aktiivinen projekti. Hänellä on ollut oma kvartetti, jossa soitti mm. Verneri Pohjola, elektroninen trio Drops & Points, jonka hän perusti ranskalaiskitaristi Maxime Delpierren kanssa, ja hänen ohjelmistoonsa mahtuu myös elokuvamusiikkia. Pascal on esiintynyt niin sinfoniaorkestereiden solistina kuin vaihtelevissa pienissä kokoonpanoissa ’blind date’ -tyyliin kansainvälisten kollegoidensa kanssa. Monen vuoden pohdiskelun jälkeen hän on päätti julkistaa sooloprojektin.

SOL on henkilökohtainen, intiimi ja intensiivinen sooloteos vibrafonille ja elektroniikalle. Se koostuu pääasiassa Pascalin omista sävellyksistä, mutta on muokattavissa kattamaan myös hänen varhaisempia töitään ja covereita, myös improvisoinnille on jätetty tilaa. SOL on täynnä herkkyyttä ja melodioita, jotka pääsevät oikeuksiinsa hypnoottisissa live-esityksissä. SOL-albumi julkaistiin kesäkuussa 2020 Neue Meister -levymerkillä

Pascal on esiintynyt kautta maailman Japanista Kanadaan ja Australiasta ympäri Eurooppaa. Hän kävi Helsingin juhlaviikoilla v. 2016 esiintyen Huvila-teltassa.

Videos

Follow

http://www.pascalschumacher.com