FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Suistamon Sähkö

Bio

Suistamon Sähkö jauhaa haitarirytmeistä, konemusiikista, kansanperinteestä ja rapista tarttuvaa ja arvaamatonta kansanelektroa. Nykykarjalaisen haitaritrancen sydämenä sykkii Anne-Mari Kivimäen venäläinen Notka-haitari, jonka ympärille Reetta-Kaisa Ileksen ja Tuomas Juntusen laulu ja Eero Grundströmin konemusiikki ja Karjalan matkoilta taltioidut äänet nivoutuvat tanssijalkaa kutkuttavan omaperäiseksi kokonaisuudeksi.

Innoitusta laulujen tarinoihin on haettu vuosikymmenten takaisista Suistamon kyläkartoista, Ignoilan vesivoimalan turbiinimyllyistä ja rahisevista arkistonauhoista. Suistamolaisen haitaristi-tarinankertoja Ilja Kotikallion arkistoäänitteitä kuunnellessaan Anne-Mari Kivimäki huomasi arvottomana renkutussoittimena pidetyn haitarin taipuvan samaan vanhaan karjalaiseen musiikkiin kuin jouhikon ja kanteleenkin. Karjalainen rytmiikka on tanssittavaa ja trancen tapaan toisteista, niinpä se antautuu luontevasti konemusiikin vietäväksi. Kappaleiden äänimaisemat kuljettavat kuulijaa pitkin Karjalan mutkaisia teitä ja Grundströmin biiteistä voi löytää matkoilta taltioitua auton kolinaa, suon moiskahtelua ja vesivoimalan jylinää.

Suistamon Sähkön primus motor on itseään kansanmusiikin hulluksi alkemistiksi kuvaava Anne-Mari Kivimäki, joka laulaa ja soittaa haitaria. Hänet palkittiin vuoden artistina Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

Suistamon Sähkön kokoonpano:
Anne-Mari Kivimäki
Eero Grundström
Reetta-Kaisa Iles
Tuomas Juntunen

Videos

Follow

http://www.suistamonsahko.fi