FIENG

Tami Pohjola

Bio

Viulisti Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta jo voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut klassisen musiikin kuulijakuntaa. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Vuosi 2021 alkaa helmikuisessa konsertilla Joensuun kaupunginorkesterin kanssa Joensuun Musiikkitalvessa. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja soittaa Borea-jousikvartetissa, joka vuonna 2017 aloitti kautensa Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartettina.

Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana ja opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn johdolla Sibelius-Akatemiassa. Tällä hetkellä hän opiskelee Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini - viulua (1754).

"Violinisten Tami Pohjola var trygg och kunnig i sin ytterst krävande solistroll... Pohjola hittade satsernas olika karaktärer när hon mjukt och varsamt närmade sig den andra satsens lyriska stämning i fin balans med det diskreta men omsorgsfulla ackompanjemanget."

Rolf Nordman, Vasabladet, 19.3.2021

”Tami Pohjola lienee Pekka Kuusistosta seuraava johtava viulukykymme ja tulkitsi hyvin integroidun soolo-osuuden kaikella mahdollisella soinnillisella hienostuneisuudella ja ilmaisullisella herkkyydellä.”
Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet 11.3.2018

”Varmalla teknisellä otteella Pohjola sai viulunsa laulamaan puhtaasti ja tuoreesti.”
Jukka Isopuro, Helsingin Sanomat 13.6.2016

Videot

Keikat

April 7, 2022
Tami Pohjola & Sinfonia Lahti: Prokofjevin viulukonsertto nro 1
Sibeliustalo, Lahti
Lisätiedot
March 18, 2021
Tami & Tarmo, Vaasan kaupunginorkesteri: Verkkolähetys
Verkkolähetys / Vaasan kaupungintalo
Lisätiedot
February 25, 2021
Tami Pohjola & Joensuun kaupunginsorkesteri: Yhteys sisimpään / Joensuun Musiikkitalven avajaiskonsertti
Joensuun yliopiston Carelia-sali
Lisätiedot
September 23, 2020
Viulisti Tami Pohjola RSOn solistina 23.9.
Musiikkitalo, Helsinki
Lisätiedot
August 27, 2020
Tami Pohjola: Kokkolan SyysKamari
Kokkola
Lisätiedot
March 8, 2020
Tami Pohjola: Oulu Music Festival, Oulu
Oulu Music Festival, Oulu
Lisätiedot
February 13, 2020
Tami Pohjola: Kuopio Symphony Orchestra, Kuopio 13/02/2020
Kuopio Symphony Orchestra, Kuopio
Lisätiedot

Seuraa