FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Info

Minnamurra Music on Minna Huuskosen v. 2013 perustama yritys, joka toimii lähinnä maailmanmusiikki- ja jazzartistien agentuurina ja managementtina. Minnamurra tarjoaa myös mentorointia ja konsultaatiota sekä promootio- ja tuotantopalveluita. Minnamurran artistit ovat esiintyneet kaikilla mantereilla, soittaneet suurimmilla festivaaleilla ja klubeilla sekä tulleet valituiksi mm. seuraaviin showcase-tapahtumiin: WOMEX, Eurosonic, Icelandic Airwaves, jazzahead! Mundial Montreal, Seoul Music Week, SXSW, Folkelarm ja Tallinn Music Week.

Minna Huuskosella on yli 20 vuoden kokemus musiikin eri toimialoilta, kaikki genret kattaen. Huilunsoittoharrastus vei nykymusiikkiin keskittyvälle Musiikin aika –festivaalille töihin heti lukion jälkeen useiksi vuosiksi, ensin täyttäen 10 kesää festivaalisihteerin töissä ja vv. 2008-2012 toiminnanjohtajana. Siihen väliin mahtui valtio-opin opinnot ja neljä vuotta Helsingin Pop & Jazz Konservatorion kansainvälisten asioiden hoitoa, jolloin myös genre vaihtui. Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksessa (Fimic) vierähti 10 vuotta kevyen musiikin promootiotehtävissä ja vientihankkeiden koordinaattorina. Vuosina 2008-2018 Minna työskenteli Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltan tuottajana ja ohjelmasuunnittelijana sekä festivaalin muiden ei-klassisen musiikin tuotantojen projektipäällikkönä; hän jatkoi festivaalilla taiteellisena neuvonantajana vielä vuoden 2019. Vuonna 2018 Minna toimi muutaman kuukauden Kaustisen kansanmusiikkijuhlien vs. toiminnanjohtajana.

Minnan viimeisin projekti on Jazz Finland International yhdessä Suomen jazzliiton kanssa tavoitteena auttaa alan yrityksiä kansainvälistymisessä. Vuoden 2020 alussa hän lanseerasi uuden Apollo Artistit rosterin edustaen nuoria suomalaisia lahjakkuuksia yli genre-rajojen. Hän aloitti myös Suomen Musiikintekijöiden rahaston puheenjohtajana kahden vuoden toimikuntajäsenyyden jälkeen.

Viime aikoina Minna on tehnyt mentorointi-työtä mm. Music Finlandille, Music Estonialle, Sibelius-Akatemialle ja ammattikorkeakoulu Arcadalle. Erilaisia luottamustehtäviä on kertynyt suuri joukko, niistä mainittakoon pitkä jäsenyys ESEKin, nykyisen Musiikin edistämissäätiön markkinointi- ja vientijaostossa. Hän on ollut myös WOMEXin, jazzahead!in, Young Nordic Jazz Cometsin ja Israeli World & Jazz showcasen juryjen jäsen. CV kertoo, että elokuvamusiikki on hänelle erityisen läheinen aihe, ja CV:n ulkopuolelta paljastettakoon, että metallimusiikki on ollut suuri ja julkinen intohimon kohde jo vuosikymmeniä.

Minnamurra tarkoittaa aboriginaalikielellä ’paljon kalaa’. Tämän niminen sademetsä löytyy Australiasta Sydneyn eteläpuolelta. Se jätti kalastusta ikänsä harrastaneeseen Minnaan lähtemättömän vaikutuksen, myös nimensä vuoksi…

Yhteystiedot