FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Helsinki-Cotonou Ensemble

Bio

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama yhdeksänhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Beniniin. Yhtye nauhoitti esikoisalbuminsa, ”Beaucoup de Piment!”, Cotonoussa ja julkaisi sen toukokuussa 2013 Suomessa. Samana kesänä Helsinki-Cotonou Ensemble keikkaili ahkerasti kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Maaliskuussa 2018 ilmestyi yhtyeen toinen levy ”Let’s Stay Together”. Kahden julkaisun väliin on mahtunut paljon. Yhtye on kiertänyt Kanadan suuria festivaaleja, soittanut Keski-Euroopan afro- ja jazzfestivaaleilla sekä mm. Szigetissä Budapestissa, joka on Euroopan suurimpia musiikkifestivaaleja Roskilden tyyliin. Kotimaassa Helsinki-Cotonou Ensemble on ehtinyt haalia kalenteriinsa isoja ja pieniä tapahtumia Pori Jazzeista Sodankylän filmifestivaaleille ja Turku Jazz Festivalilta Tampereen Funky Buddhaan. Seuraava levy on työn alla ja suunniteltu julkaistavaksi alkuvuodesta 2021.

HCE:n musiikissa yhdistyvät funk-rytmit ja jazz-harmoniat sielukkaisiin sävellyksiin voodoon hengessä.. HCE kiinnostaa niin jazzin kuin maailmanmusiikin ystäviä, ja se on saanut arvostusta ammattilaisten piireissä kautta maailman. Lokakuussa 2018 Helsinki-Cotonou Ensemble esiintyy Espanjassa WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla, joka  on alan tärkein näyttäytymispaikka.

Kokoonpano:
Janne Halonen – kitara, laulu
Noël Saïzonou – lyömäsoittimet, laulu
Mikko Pöyhönen – rummut
Sampo Riskilä – basso
Mikko Pettinen – trumpetti, laulu
Visa Oscar – koskettimet
Menard Mponda – lyömäsoittimet, laulu
Joakim Berghäll – saksofoni, laulu

Videos

Shows

January 10, 2020
Helsinki-Cotonou Ensemble: Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna (FI) 10/01/2019
Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna (FI)
Show Details
January 9, 2020
Helsinki-Cotonou Ensemble: Etnogaala, Tavastia, Helsinki, (FI) 09/01/2020
Tavastia, Helsinki (FI)
Show Details

Follow

http://www.helsinkicotonouensemble.com