FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Helsinki-Cotonou Ensemble

Bio

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama yhdeksänhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Beniniin. Yhtye nauhoitti esikoisalbuminsa, ”Beaucoup de Piment!”, Cotonoussa ja julkaisi sen toukokuussa 2013 Suomessa. Samana kesänä Helsinki-Cotonou Ensemble keikkaili ahkerasti kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Maaliskuussa 2018 ilmestyi yhtyeen toinen levy ”Let’s Stay Together”. Kahden julkaisun väliin on mahtunut paljon. Yhtye on kiertänyt Kanadan suuria festivaaleja, soittanut Keski-Euroopan afro- ja jazzfestivaaleilla sekä mm. Szigetissä Budapestissa, joka on Euroopan suurimpia musiikkifestivaaleja Roskilden tyyliin. Kotimaassa Helsinki-Cotonou Ensemble on ehtinyt haalia kalenteriinsa isoja ja pieniä tapahtumia Pori Jazzeista Sodankylän filmifestivaaleille ja Turku Jazz Festivalilta Tampereen Funky Buddhaan.

HCE:n musiikissa yhdistyvät funk-rytmit ja jazz-harmoniat sielukkaisiin sävellyksiin voodoon hengessä.. HCE kiinnostaa niin jazzin kuin maailmanmusiikin ystäviä, ja se on saanut arvostusta ammattilaisten piireissä kautta maailman. Lokakuussa 2018 Helsinki-Cotonou Ensemble esiintyy Espanjassa WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla, joka  on alan tärkein näyttäytymispaikka.

Kokoonpano:
Janne Halonen – kitara, laulu
Noël Saïzonou – lyömäsoittimet, laulu
Mikko Pöyhönen – rummut
Sampo Riskilä – basso
Mikko Pettinen – trumpetti, laulu
Visa Oscar – koskettimet
Menard Mponda – lyömäsoittimet, laulu
Joakim Berghäll – saksofoni, laulu

Videos

Shows

January 10, 2020
Helsinki-Cotonou Ensemble: Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna (FI) 10/01/2019
Folklandia-risteily, Helsinki-Tallinna (FI)
Show Details
January 9, 2020
Helsinki-Cotonou Ensemble: Etnogaala, Tavastia, Helsinki, (FI) 09/01/2020
Tavastia, Helsinki (FI)
Show Details

Follow

http://www.helsinkicotonouensemble.com