FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Kadri Voorand

Bio

”Kadri Voorand osuu kuulijan sisimpään.” - London Jazz News

Viron yleisradion Vuoden muusikoksi 2020 valittu ja Presidentin nuori kulttuurihenkilö -palkinnolla vuonna 2019 palkittu Kadri Voorand on poikkeuksellisen karismaattinen laulaja, säveltäjä, pianisti ja improvisoija, joka tekee musiikkia voimakkaalla tunteiden täyteisellä tarinan kerronnalla. Hän yhdistää tarttuvia rytmejä ennen kuulumattomaan tapaan hyödyntää sekä improvisoivan popin, jazzin että folkin elementtejä. Kadri Voorand on kannuksia kerännyt taiteilija, jonka omaperäinen musiikki ja ilmaisu ovat tuoneet hänelle useita palkintoja ja tarjonneet huomattavia esityksiä niin Virossa kuin ulkomailla. Hän on kiertänyt muun muassa Iso-Britanniassa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Unkarissa, Norjassa, Kiinassa, Italiassa, Puolassa, Ukrainassa, Venäjällä ja Uzbekistanissa. Vuonna 2017 hän sai Virossa palkinnot vuoden parhaana naisartistina ja Armupurjus (Love Intoxication) palkittiin vuoden parhaana jazzalbumina. Vuonna 2020 Kadri julkaisi albuminsa ”In Duo with Mihkel Mälgand” legendaarisella ACT levy-yhtiöllä; albumi sai Estonian Music Awardseissa parhaan jazzalbumin palkinnon.


Yksi Kadrin pääasiallisista kokoonpanoista on duo Mihkel Mälgandin kanssa. Palkittu Mälgand on yksi Viron aktiivisimmista basisteista. Hän on myös tehnyt yhteistyötä mm. Kurt Ellingin, Nils Landgrenin ja Dave Liebmanin kanssa. Mihkel esiintyy myös sovittajana ja ajoittain kirjoittajana Voorandin uusimmalla albumilla ”In Duo with Mihkel Mälgand”. Voorandin ja Mälgandin toistensa musiikillisen rytmitajun ja improvisaatio-kulkujen syvä tunteminen kiteytyvät tiiviiseen duo formaattiin. Popahtavat melodiat on yhdistetty virtuoottiseen improvisaatioon sekä viimeisteltyyn tekniikkaan. Duo esittää sydäntäsärkeviä voimaballadeja sekä trendikkäitä grooveja, joita täydentää täysin ainutlaatuinen twisti soundissa sekä ennalta-arvaamattomat, rohkeat sanoitukset. He ovat esiintyneet Viron lisäksi kansainvälisillä areenoilla kuten EFG London Jazz Festival, Cheltenham Jazz Festival, Pori Jazz, Jazz Batica, Tampere Jazz Happening, Marburg City Festival, Südtirol Jazz Festival ja Bejing Nine Gates Jazz Festival, muun muassa.

Kadrin duo Mihkel Mälgandin kanssa julkaisee uutta materiaalia kesällä 2023.

Minnamurra Music edustaa Kadri Voorandia kaikissa Pohjoismaissa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.


”On mieltä hivelevää kuulla pitkästä aikaa jazz-keikka, jossa esiintyjät ymmärtävät viihdyttämisen arvon, soittavat upeasti ja osallistavat yleisöä. Tiivistettynä Voorand ja Mälgand tarjoilivat yhden parhaista esityksistä, mitä Turku Jazz Festivalilla on viime vuosina kuultu.” 

Aleksi Näsänen, Turun Sanomat 4.3.2023

Videos

Follow

https://www.kadrivoorand.com/