FIENG
MENU
EtusivuArtistitInfoYhteysapollo artistit

Pekko Käppi & K:H:H:L

Bio

Tuhatvuotisen jouhikon soittaja ja lauluntekijä Pekko Käppi on erikoistunut arkaaisen kirjoittamattoman lauluperinteen suttuisimpiin ja pölyisimpiin reunakirjoituksiin. Hänen rujon riisutut esiintymisensä ovat hiljentäneet yleisöjä kotimaan kamaralla sekä kansainvälisillä areenoilla niin Europpassa kuin sen ulkopuolella. Suomalainen voodoo, karjalainen shamanismi ja arkaainen alkuvoima tekevät taikojaan vastustamattomasti.

Kitaristi Tommi Laineen ja basisti Nuutti Vapaavuoren kanssa perustettu trio Pekko Käppi & K:H:H:L on veret seisauttava live-kokemus. Itse kyhätyt instrumentit tekevät vaikutuksen siinä missä hypnoottiset kappaleetkin. Käpin toinen albumi “Vuonna ’86” (Helmi Levyt / Singing Knives) palkittiin vuoden 2010 kansanmusiikkilevynä. Vuonna 2012 ilmestyi pitkäsoitto “Mun paras ystävä” (Helmi Levyt), ja vuonna 2013 Käppi julkaisi albumin “Rammat jumalat” (Helmi Levyt). Pekko Käppi & K.H.H.L. -yhtyeen albumi “Sanguis Meus, Mama!” julkaistiin maaliskuussa 2015. Tämä levy oli ehdolla niin Teosto-palkinnon kuin Phonofile Nordic Music Prizenkin saajaksi.

Heti kokoonpanon synnyttyä Pekko Käppi & K:H:H:L esiintyi vuonna 2013 WOMEX World Music Festivalilla Cardiffissa. Vuonna 2015 Käppi julkaisi “Sanguis Meus, Mama!”-albumin, ensimmäisen K:H:H:L -yhtyeen kanssa (lyhennys tulee muuten sanoista Kuolleiden Hullujen Hevosten Luut). Albumi nousi suomalaisten albumilistojen kärkipaikoille ja viipyi kaksi kuukautta myös World Music Charts Europen listoilla. Keväällä 2017 uusin julkaisu ”Matilda” näki päivänvalon. Sen jälkeen Pekko Käppi & K:H:H:L on esiintynyt mm. WOMAD Chilessä, Tuskassa, Eurosonicissa Groningenissa, sekä Folkelarmissa ja Revolver klubilla Oslossa. Etnogaalassa marraskuussa 2017 Pekko Käppi & K:H:H:L palkittiin Vuoden kansanmusiikkitekijänä.

Videos

Follow

http://www.pekkokappi.com